Ik begon met een paar kleine videoprojecten in eigen beheer waarbij ik leerde wat nodig is om scènes en sequenties te bouwen en verhalen te creëren. Ik breidde mijn ervaring in de loop van de tijd uit door gebruik te gaan maken van drones, leerde werken met gemotoriseerde gimbals en sliders en maakte mijzelf de techniek van het maken van time-lapses eigen. Alles met het doel om creatieve filmische verhalen te kunnen vertellen.


Mijn eerste bescheiden korte eigen productie won, tot mijn eigen verbazing, drie awards op internationale filmfestivals en werd voor meer dan tien filmfestivals officieel geselecteerd. Dit heeft een enthousiasme aangewakkerd dat tot op heden voortduurt. Sindsdien produceerde ik enkele korte films tot mijn eerste lange film ‘De Levende Delta’ op het Wildlife Film Festival Rotterdam van 2019 in première ging. Deze film werd daarna in verschillende bioscopen in zowel Nederland als Vlaanderen én op televisie vertoond. De film werd daarna nog geselecteerd voor het Film By The Sea festival 2020 in Vlissingen en genomineerd voor de Zeeuwse filmprijs.


In 2020 én 2021 werkte ik aan de televisiedocumentaire ‘SEPIA’ die op 28 december 2021 haar televisie première op Omroep Zeeland mocht beleven. Mijn nieuwste project is de film ‘De Nieuwe Kust’ (www.denieuwekust.nl) waarvan de première gepland staat voor 2022!


Ik werk niet alleen aan mijn eigen projecten. Ik ga graag in op verzoeken voor het aanleveren van beeldmateriaal of het uitvoeren van werkzaamheden als onderwatercameraman en/of dronepiloot. Ik heb al meerdere malen samengewerkt met diverse televisiezenders, organisaties, instellingen en bedrijven voor de totstandkoming van televisieprogramma's en commerciële opdrachten.Filmproducties

Copyright @ 2022 | info@ronaldfaber.nl

DISCLAIMER

Aan de inhoud van deze website is de grootst mogelijke zorg besteed. Ronald Faber aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid die zou kunnen voortvloeien uit de inhoud of gebruik van deze website.


CONTACT

Telefoon: +31 (0) 6 152 53 718

E-mail:  info@ronaldfaber.nl

KVK 20060698

Follow With Us
Startpagina Producties Cursussen & Workshops Lezingen

R O N A L D   F A B E R

O N D E R W A T E R   &   D R O N E V I D E O G R A A F

Mail: info@ronaldfaber.nl?cc=ronaldfaber@kpnmail.nl&subject=Reactie website