Wanneer na de winter de prille lentezon het water van de Oosterschelde verwarmt begint het onderwaterleven weer op gang te komen. Voor de sepia is dit het teken om van open zee massaal naar de Oosterschelde te trekken om zich voort te planten. Deze migratie vormt de basis voor een verhaal dat door verschillende mensen, met allemaal een eigen affiniteit met dit wonderlijke dier, wordt verteld. Dit levert verrassende inzichten op en zal de kijker verbazen en verwonderen.


Het idee voor de film SEPIA is ontstaan uit de wens om een remake van de mini-documentaire "The Last Waltz of the Cuttlefish" uit 2014 te maken. Sinds het verschijnen van deze korte film is er veel veranderd onder water. Van de sepia's die zich in 2014 in grote aantallen lieten filmen is anno 2021 geen sprake meer. De exemplaren die nu naar de Oosterschelde trekken zijn veel zeldzamer, een trend die zorgen baart. In SEPIA gaan we op zoek naar de oorzaken die mogelijk tot de afname van het aantal zeekatten in de Oosterschelde leiden.


Regie: Ronald Faber

Producent: Ronald Faber

Genre: Documentairefilm

Lengte: 48 minuten

Release: December 2021 (28-12-2021 op Omroep Zeeland)

Cast: Birgit Doesborg, Paul Begijn, Jan van der Veen, René & Lia van der Laan, Mart Scherp e.a.

DoP: Ronald Faber

Montage: Ronald Faber

Geluidsadvies: Jeroen Kik

Soundtrack: Marc Corominas (MusicLFiles)

Website: http://www.sepiafilm.nlCopyright @ 2022 | info@ronaldfaber.nl

DISCLAIMER

Aan de inhoud van deze website is de grootst mogelijke zorg besteed. Ronald Faber aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid die zou kunnen voortvloeien uit de inhoud of gebruik van deze website.


CONTACT

Telefoon: +31 (0) 6 152 53 718

E-mail:  info@ronaldfaber.nl

KVK 20060698

Follow With Us
Startpagina Producties Cursussen & Workshops Lezingen

R O N A L D   F A B E R

O N D E R W A T E R   &   D R O N E V I D E O G R A A F

Mail: info@ronaldfaber.nl?cc=ronaldfaber@kpnmail.nl&subject=Reactie website