Home VISIE WERKWIJZE PRESENTATIES CREDITS

R O N A L D   F A B E R

© 2021 | RONALD FABER FILMPRODUKTIES


Bij voorkeur werk ik met een zo klein mogelijke crew, het liefst zelfs alleen. Zo kan ik zowel als regisseur, cameraman en als editor de meeste invloed uitoefenen op de inhoudelijke totstandkoming van mijn films. Dat betekend meer betrokkenheid bij het onderwerp, persoonlijk contact, en een meer intieme benadering van het onderwerp. In mijn beleving de meest ideale werkwijze voor het maken van een eerlijke documentaire of film!


Naast het produceren van films en documentaires in eigen beheer werk ik graag mee aan producties van anderen. Zo leverde ik onderwaterbeelden voor televisieprogramma's als VROEGE VOGELS, ZAPP YOUR PLANET en BINNENSTEBUITEN en organisaties als NATUURMONUMENTEN, STAATSBOSBEHEER, IVN, NOB, RIJKSWATERSTAAT ...Voor het maken van digitale videobeelden maak ik gebruik van een SONY 4K camera in S-Log2, voor onderwateropnames in een Fantasea onderwaterhuis gecombineerd met een INON macrolens, Fisheye lens en filters. Luchtopnames maak ik met gebruik van een DJI Drone.

Afhankelijk van het gewenste resultaat wordt de apparatuur uitgebreid met microfoons, een motorized dolly slider, camera monitor, camera LED lampen, stabilizers, rigs, e.d.