Copyright 2024 © All rights reserved.

info@ronaldfaber.nl

RONALD Eleanor media
Home Over mij FILMWERK PROJECTEN
RonaldFaber.nl FABER

Van kinds af aan ben ik geïntrigeerd door water, vooral voor alles wat er in groeit en bloeit. Slenterend door de weilanden in Oost-Brabant zocht ik in plassen, vennen en meertjes naar stekelbaarzen en kikkervisjes. Op vakanties in Frankrijk en Spanje speurde ik in elk meer, elke rivier en elke beek naar waterleven.

De documentaires van Jacques-Yves Cousteau, die in die tijd op televisie werden uitgezonden, konden op meer dan alleen mijn interesse rekenen. Het was toen dat ik besloot, dat als ik volwassen zou zijn, ook een duiker zou worden! Ik ben inmiddels volwassen en duik nu al meer dan vijfentwintig jaar!

Het was onvermijdelijk dat ik mensen deelgenoot van mijn avonturen onder water wilde maken. Dat begon met onderwaterfotografie totdat ik in 2014 de overstap maakte naar het filmen onder water. Ik begon voorzichtig met korte, documentaire-achtige, producties in eigen beheer (zie filmologie). Van meet af aan vielen deze producties in de prijzen op internationale filmfestivals en competities (zie palmares). Gestimuleerd door dit succes ben ik me de afgelopen jaren meer gaan ontwikkelen tot allround filmmaker. Van korte films ben ik mezelf steeds meer gaan richten op feature lengte documentaires en films waarbij de onderwater natuur vaak een belangrijke rol speelt.

Voor de Nederlandse ‘natuurfilmwereld’ was de bioscoop hit (2013) ‘De Nieuwe Wildernis’ het kantelpunt. Plotseling bleek onze vaderlandse natuur vol verhalen te zitten. De korte film ‘Double Devotion’ van Peter van Rodijnen deed daar nog een schepje bovenop; ook onder water zijn veel verhalen te vinden!

Beide films inspireerde mij om, in eerste instantie, op zoek te gaan naar de verhalen die onder het water oppervlak te vinden zijn. Inmiddels heb ik mijn werkgebied uitgebreid en film ik ook boven water en vanuit de lucht.


Mag ik mezelf even voorstellen?

Boeken