Copyright 2024 © All rights reserved.

info@ronaldfaber.nl

RONALD Eleanor media
Home Over mij FILMWERK PROJECTEN
RonaldFaber.nl FABER

Mijn meest actuele filmproject betreft een natuurdocumentaire/film met de titel "NEBULA". In deze documentaire wordt het verhaal verteld van een groep wilde flamingo's die in het meest noordelijke broedgebied wereldwijd leven. In Duitsland, net over de grens bij Groenlo, strijkt elk jaar een groep flamingo's, bestaande uit ruim 100 individuen, neer om te broeden. Na het broedseizoen vertrekken de dieren naar hun winterverblijf ... in NEDERLAND!

De flamingo wordt geassocieerd met de zon, palmbomen en pina colada’s, veel mensen denken dat het tropische vogels zijn. De verwondering dat ze ook in Nederland in het wild leven vormt de aanleiding tot het maken van deze film. Voor deze film wordt afwisselend in Nederland en Duitsland gefilmd.

Nebula is de naam van een fictief flamingokuiken dat de hoofdrol vertolkt in deze film. Haar naam verwijst naar de groepen gekleurde wolken van nevel die worden beschouwd als de geboorteplaats van de sterren. Flamingo’s leven ook in groepen en hun sprekende kleuren maken ze tot markante verschijningen. De flamingo staat symbool voor de mytische Feniks, de vogel die telkens weer uit as herboren wordt.

Nebula wordt een 45-49 minuten durende televisiedocumentaire. De beelden worden geschoten in UHD 4K 3840x2160 pxl. De premiere van de film staat gepland eind 2024 / begin 2025. Zie ook de speciale website: www.nebulafilm.nl

Eerdere projecten Projecten